сряда, 6 октомври 2021 г.

Парени рязани камби

 


Продукти: 2,2 кг месести червени камби, 200 мл винен оцет, 350 мл сок от камбите след посоляване + вода, 60 г  сол, 130 г захар + 50 г мед, 150 мл олио, листа целина 3 бр. дафинов лист, 6 скилидки чесън, 3-4 зърна бахар, 2 г зърна черен пипер.  

Начин на приготвяне: Камбите се измиват и почистват от дръжките и семената. Нарязват на 4-6 парчета. Омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около 4 часа, като се разбъркват няколко пъти през това време. В голям съд – тенджера 5 л се наливат сокът от камбите и вода, общо 350 мл, оцета, олиото. Кипва се и се слагат камбите. Задушават се 7 минути след завиране на течността, като постоянно се бъркат. Парчетата камби трябва да си сменят цвета и леко да омекнат.

Празните буркани затопляте във фурната на 80 градуса. Пълните веднага с горещите парчета камби, редите чесън, целина, черен пипер, дафинов лист и бахар между тях. Заливате с вряща марината. Запечатвате и обръщате обратно с капачките надолу да се стерилизират.
Добър апетит!

Количеството продукти е достатъчно за 3 големи буркана тип „Омния“ /1,2 л/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар