сряда, 3 февруари 2021 г.

Домашни пилешки колбаски /рулца/

 


Продукти: 700 г пилешко месо от бедрата, 1 малка глава лук, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. нарязан пресен копър, ½ ч.л. черен пипер смлян, 1/3 ч.л. смлян кимион, 2-3 щипки смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 60 мл растително масло, щипка захар.

Вода. Растително масло за пържене.

Начин на приготвяне: Пилешкото месо накълцайте на много ситно. Лукът и чесъна нарежете на дребно. Запържете за 1 мин. в загрятото растително масло първо нарязаните скилидки чесън, след това добавете лука. Поръсете с щипка захар. Пържете на умерен огън  до омекване на зеленчуците. Свалете от огъня и излейте всичко в накълцаното месо. Добавете нарязания копър, подправките и солта. Омесете в продължение на 3-4 мин. Сместа разделете на три части.

Разстелете прозрачно фолио. Сложете една част от месото и завийте на руло. Завържете краищата на фолиото от двете страни на рулото. Готовото руло завийте с нов пласт фолио – 3-4 навивания. Така оформете три рула.

Кипнете в дълбок съд вода. Пуснете трите рула и варете на умерен огън 20 мин. Извадете и оставете да се оцедят и изстинат напълно. Махнете фолиото и запържете от всяка страна до приятно покафеняване, като периодично обръщате рулцата.

Сервирайте топли с различна гарнитура.




Добър апетит!

1 коментар:

  1. Ванкааааа, лесна и вкусна рецепта.
    Благодаря ти, ще направя на ламите.
    Хубав, спорен ден!
    Нора

    ОтговорИзтриване