Продукти: 700
г пилешко месо от бедрата, 1 малка глава лук, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л.
нарязан пресен копър, ½ ч.л. черен пипер смлян, 1/3 ч.л. смлян кимион, 2-3
щипки смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 60 мл растително масло, щипка захар.
Вода. Растително масло за пържене.
Начин
на приготвяне: Пилешкото месо накълцайте на много ситно.
Лукът и чесъна нарежете на дребно. Запържете за 1 мин. в загрятото растително
масло първо нарязаните скилидки чесън, след това добавете лука. Поръсете с
щипка захар. Пържете на умерен огън до
омекване на зеленчуците. Свалете от огъня и излейте всичко в накълцаното месо. Добавете
нарязания копър, подправките и солта. Омесете в продължение на 3-4 мин. Сместа
разделете на три части.
Разстелете прозрачно фолио. Сложете една част от месото и
завийте на руло. Завържете краищата на фолиото от двете страни на рулото.
Готовото руло завийте с нов пласт фолио – 3-4 навивания. Така оформете три
рула.
Кипнете в дълбок съд вода. Пуснете трите рула и варете на
умерен огън 20 мин. Извадете и оставете да се оцедят и изстинат напълно.
Махнете фолиото и запържете от всяка страна до приятно покафеняване, като
периодично обръщате рулцата.
Сервирайте топли с различна гарнитура.
Добър
апетит!
Ванкааааа, лесна и вкусна рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, ще направя на ламите.
Хубав, спорен ден!
Нора