вторник, 4 септември 2018 г.

Свински ребърца на фурна


 

Продукти: 1 кг свински ребра, 50 мл олио,
Марината - 1ч.л. чесън на прах, 2 с.л. чили сос, 2 с.л. бяло вино, 1 ч.л. ябълков оцет, 1 с.л. мед, 1 с.л. бял соев сос,1 ч.л. стрита чубрица,  1 ч.л. смлян бял пипер, ½ ч.л. смлян кимион, 1 глава лук, 1 ч.л. сол /на вкус/.
Вода.
 

Начин на приготвяне: Нарязаните свински ребърца измивате и подсушавате. Запържвате от двете страни в олиото до леко покафеняване. Около 3 мин от всяка страна.
Всички продукти за маринатата /без лука/ омесвате до еднородна смес.
Леко изпържените ребърца прехвърляте върху дървена скара в тавичка, намазвате с помощта на четка половината от маринатата върху тях. Наливате 200 мл вода на дъното на тавата, нарязвате обелената глава лук на едри парчета, покривате с фолио отгоре и печене на 250 градуса предварително загрята фурна 20 мин. После намалявате на 170 градуса и печете още около 80 мин. Махате фолиото, обръщате ребърцата, намазвате с част от останалата марината, увеличавате градусите на 190 и печете  10-15 мин., до получаване на приятен загар. След това ги обръщате още веднъж, обливате със соса и намазвате с марината. Още 15 мин. без фолио.
Готово! Налейте си хубаво червено вино и

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар