Продукти: 500
г телешка кайма, 250 г овча кайма, 2 малки глави лук, 4 големи скилидки чесън,
1 сладка червена чушка – 50 г, 1 малка червена люта чушка, 50 г меко краве масло, 10 г сол, 3 г смлян
чер пипер, 2 г смлян кимион, ½ връзка пресен магданоз, 25 мл прясно мляко
Начин
на приготвяне: Нарежете зеленчуците на дребно. Смесете с
каймата, кравето масло, млякото и подправките. Сол добавете, ако сте правили
каймата от домашно месо или е безсолна. Прекарайте всичко отново през машинка
за мелене на месо. Месете още около 10 мин. Оставете в захлупен съд каймата в
хладилник за 4 часа.
Вземете част от смляното месо, малко по голямо от яйце,
нанижете на намаслен дървен шиш и сплескайте по дължина. Печете на скара или
барбекю. Изпечете от двете страни. Най-вкусен става когато е приготвен на
дървени въглища. Аз поради липса на скара и барбекю изпекох във фурната. По 15-16 мин. от всяка страна на 190 градуса.
Сервирайте с печени зеленчуци или върху салата от патладжан омесена с цедено кисело мляко.
Вино към ястието е задължително.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар