вторник, 18 септември 2018 г.

Адана кебап


 

Продукти: 500 г телешка кайма, 250 г овча кайма, 2 малки глави лук, 4 големи скилидки чесън, 1 сладка червена чушка – 50 г, 1 малка червена люта чушка,  50 г меко краве масло, 10 г сол, 3 г смлян чер пипер, 2 г смлян кимион, ½ връзка пресен магданоз, 25 мл прясно мляко

Начин на приготвяне: Нарежете зеленчуците на дребно. Смесете с каймата, кравето масло, млякото и подправките. Сол добавете, ако сте правили каймата от домашно месо или е безсолна. Прекарайте всичко отново през машинка за мелене на месо. Месете още около 10 мин. Оставете в захлупен съд каймата в хладилник за 4 часа.
Вземете част от смляното месо, малко по голямо от яйце, нанижете на намаслен дървен шиш и сплескайте по дължина. Печете на скара или барбекю. Изпечете от двете страни. Най-вкусен става когато е приготвен на дървени въглища.
Аз поради липса на скара и барбекю изпекох във фурната. По 15-16 мин. от всяка страна на 190 градуса.
Сервирайте с печени зеленчуци или върху салата от патладжан омесена с цедено кисело мляко.
Вино към ястието е задължително.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар