вторник, 18 септември 2018 г.

Салата от печен патладжан и кисело мляко


 

Продукти: 1 кг патладжан, 250 г цедено кисело мляко 3.6%, 30 мл зехтин, 6 скилидки чесън, 30 мл лимонов сок, щипка захар, ½ връзка пресен магданоз, 7 г сол
Поръска - смлян лют червен пипер и зехтин

Начин на приготвяне: Изпечете патладжаните. Като изстинат ги обелете и оставете за 45 мин. на гевгир да се оцедят.
Накълцайте ги на дребно. Смесете с цеденото кисело мляко, зехтина, прясно изцедения лимонов сок, солта, щипка захар и накълцания магданоз. Омесете добре и оставете в хладилник за 1 час.
Сервирайте поръсени със смлян лют червен пипер и малко зехтин. Може да украсите с маслини.

Добър апетит!

4 коментара: