петък, 1 май 2015 г.

Желирани яйца

Продукти: 10 бр. яйца, 1 бр. червена чушка, 1 бр. зелена чушка, 150 г шунка, 5-6 черни маслини, по 1 с.л. варена царевица и грах, 1 кисела краставичка, 350 мл бистър пилешки бульон,20 г желатин, пресен магданоз /копър/.

Начин на приготвяне: Желатинът се залива със 100 мл хладка вода. Използваме стари черупки на яйца, на които сме пробили  около 1 см дупка от по широкият край. Трябва да са добре измити веднага след пробиването и използването на вътрешността. Чушките, маслините, шунката и киселите краставички се нарязват на много ситно. Магданоза се накъсва на листа и във всяко яйце се слага по 1 или 2 листенца и от останалите продукти по малко. В горещия бульон се прибавя накиснатия желатин, разбърква се да се разтвори добре. Във всяко се яйце се слага от бульона, докато се напълни. Оставят се в хладилника или на студено за 1 нощ, след което се маха черупката

Добър апетит!

В зависимост от големината на черупките на яйцата продуктите могат да се увеличат или намалят.

4 коментара:

  1. Яйцата , направени по този начин са много красиви.Но явно докато се направят се изисква доста време и голямо старание.Но си заслужава.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване