Начин на приготвяне: Измийте месото, подсушете го и нарежете на тънки ивици. Овалват се в брашното и ги изпържете в предварително сгорещената мазнина- леко да придобият светлокафяв цвят. Извадете месото и го оставете да се отцеди добре. В същата мазнина изпържете изчистения и нарязан на ситно лук, нарязаните на тънки ивици скилидки чесън и нарязания морков. Щом лукът стане стъклен, прибавете размитото в малко вода доматено пюре. Сложете и изпърженото месо и налейте 2 ч. ч. топла вода. Поръсете със стрита суха чубрица на вкус. Оставете ястието да ври на умерен огън около 40 - 60 мин, така че да остане почти на мазнина./Може да отнеме повече време от указаното. като се натисне по силно месото, трябва да се разделя, "цепи"/. Към края на варенето прибавете виното. Подправете с черния пипер, кимиона, солта и ситно нарязания магданоз, изключете нагревателния уред. Оставете ястието още 2-3 мин. на огъня и го сервирайте топло.
Като гарнитура към приготвеното ястие можем да добавим картофено пюре или варен ориз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар