1 жълтък за намазване + 3-4 капки олио,
1с.л. сусамово семе за поръсване.
Начин на приготвяне: Разтваряте сухата мая в топлото мляко, захарта и 1с.л. брашно. Оставяте на топло да набъбне. Пресявате брашното, омесвате всички продукти /без жълтъка и сусамовото семе/. Приготвяме чрез месене 3-4 мин. меко тесто /ако е необходимо прибавете още брашно – 1/3ч.ч. . Оставя се да втаса 40 мин. на топло.
Да удвои обема си.
След това втасалото тесто се разделя на 16 парчета. От всяко се правят равномерни дълги 25 – 28 см фитили.
По два се сплитат и оформят се като гевречета /формата на снимката/.
Намазват се с разбит жълтък и поръсват със сусамено семе. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.Оставят се на топло за още 20 мин. После се пекат около 20 мин. на 170 градуса предварително загрята фурна /без включен вентилатор/.
Добър апетит!
Ех, че вкусни гевречета си омесил.
ОтговорИзтриванеГрабвам си едничко, защото много обичам!
Поздрави!
Благодаря! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕх, Иван, Иван...:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Гевреците станаха много вкусни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеГевреците станаха страхотни
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване