понеделник, 15 декември 2014 г.

Салата от зелен боб

Продукти: 1 кг. зелен боб, 3 с.л. олио, 2 с.л. винен оцет, 4-5 по големи скилидки чесън / или 1 с.л. чесън на прах/, 3 с. л. ситно нарязан пресен магданоз, 1 с.л. нарязан пресен копър /без дръжките J/, сол на вкус.
По желание – кисело мляко.

 
Начин на приготвяне: Пресният /млад/ зелен боб се измива добре и почиства от връхчетата. Нарязва се на парчета по 5 см. и се пуска във вряща подсолена вода. Вари се до омекване. Вади се с решетъчна лъжица и оцежда. Залива се с омесените олио и оцет. Посолява се на вкус и се прибавят счуканият чесън и зелени подправки.
Поднася се с кисело мляко.

Добър апетит!

1 коментар:

  1. Салатите са много интересни и разнообразни. Богатство от идеи! Слушала съм за салата от фасул, но никога не съм опитвала, може би защото съм си представяла, че се приготвя с един крехък тънък зелен фасул, който не съм виждала по нашите магазини. Ще пробвам и с наш фасул (на снимката виждам, че си използвал такъв). Жена ти е вечеряла с Господ, блазе й!

    ОтговорИзтриване