понеделник, 7 октомври 2024 г.

Бадемов сладкиш с праскови

 


Продукти: 180 г праскови /пресни, почистени или от консерва/, 200 г бадемово брашно, 40 г царевично нишесте, 180 г тръстикова /кафява/ захар, 3 яйца L, 200 мл течна сметана 33%, 5 г бакпулвер, 1 прахче ванилия – 0,2 г.

20 г разтопено краве масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне: Нарежете пресните праскови на резени. Подсушете ги. Намажете дъното на квадратна тава с размери 20 на 20 на 7 см с маслото. Поставете върху него резените праскови.

Разбийте захарта със яйцата да удвояване на обема. Прибавете последователно сметаната, на части при постоянно бъркане с миксер, омесените бадемово брашно, царевично нишесте, бакпулвер и ванилия. После внимателно залейте наредените праскови с тази смес.

Печете на средно ниво в предварително загрята на 165°C фурна около 45 – 50 минути. След 30 минута можете да покриете с фолио да не прегори отгоре. Проверете с дървена клечка за готовност. Ако по нея няма тесто и е суха, сладкишът е готов.

Оставете да изстине няколко часа и разрежете.

Добър апетит! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар