Бързо,
лесно и много вкусно.
Продукти: 500
г пилешки бутчета, 1 морков, 1 глава
лук, 1 дебел резен от глава целина, 1 червена чушка, 300 г гъби еноки /малки
печурки/, 4 скилидки чесън, 3-4 листа от кафир лайм, 4 г лимонова трева, парче
корен от джинджифил – 4 см, корен от куркума- 3 см, 2 супени лъжици паста от
тамаринд, 1 супена лъжица рибен сос, 1 супена лъжица соев сос, 350 мл кокосово
мляко, 1 супена лъжица пресен кориандър, сол и лют пипер на вкус, 800 мл вода.
Ориз за сервиране. Черен пипер.
Начин
на приготвяне: Сварете пилешките бутчета със зрънца черен
пипер в подсолена вода. Бульона прецедете и отделете 600 мл . Бутчетата
обезкостете и нарежете на малки кубчета по 2 см. Сложете нарязаните зеленчуци в бульона.
Добавете кокосово мляко, рибен сос, паста от тамаринд. Сварете ги. Когато
зеленчуците са готови, добавете обезкостеното месо и гъбите. Ако са печурки ги
нарежете и запържете в 1 с.л. олио. Варете още 3 минути.
Сварете ориза отделно. Сервирайте супата с ориз и поръсена
с лют пипер.
Добър
апетит! паста от тамаринд
Вместо
кориандър можете да използвате магданоз. Лютото и сладко-киселата паста можете
да регулирате според вашия вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар