Продукти: 250 г бяло брашно, 200 мл кефир, 1 яйце, 2 ч.л. суха мая за хляб, 2 с.л. захар, 1 ч.л. сол.
2 с.л. прясно мляко за разтваряне на маята. Растително
масло за пържене.
Начин
на приготвяне: Пресейте брашното. Маята разтворете в млякото, добавете малко от
захарта и брашното – по 1 ч.л. Оставете на топло да се надигне сместа.
Яйцето разбийте леко със захарта. При постоянно
разбъркване добавете последователно кефира, шупналата мая, омесените брашно и
сол. Сложете в дълбок съд, покрийте и оставете на топло да си удвои обема
тестото. То ще бъде много меко и лепнещо.
Загрейте мазнината в тиган на умерено силен огън. С
помощта на две лъжици слагайте от тестото и пържете от двете страни до приятно
порозовяване.
Добър
апетит!
Температурата
на пържене не трябва да бъде много силна, за да могат да се изпържат добре и
вътре бухтите. За 1 бухта – 2 с.л. тесто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар