четвъртък, 30 ноември 2023 г.

Чешки лешникови бисквитки

 


Продукти за 40 броя: 4 белтъка, 250 г пудра тръстикова захар, 250 г лешниково брашно, 100 г галета, кората на 1 лимон, 1 ч. л. смляна канела, ½ ч.л. бакпулвер,  щипка сол.

Течен шоколад или крем по ваше желание за слепване.

Начин на приготвяне: Разбийте белтъците със сол на твърд сняг, добавете захарта, лешниковото брашно, галетата, лимоновата кора, бакпулвера и канелата. Замесете меко, лепнещо тесто.

Загрейте фурната на 165 °C. Върху намазана с масло или застлана с хартия за печене тава оформете 40 топчици, като ги притиснете с лъжица да бъдат около 5 мм дебелина. Изпечете в загрятата фурна до порозовяване - около 15 минути. 

Извадете и охладете напълно. Не ги вадете от тавата, много са меки и се чупят. Намажете ги с крем или шоколад и слепете по две.

Добър апетит!

 

П.П. Можете да замените тръстиковата захар с обикновена пудра захар, но намалете количеството – 200 г. Ако тестото е много меко, оформете бисквитките с лъжица, не добавяйте повече продукти. Вместо лимонова кора, можете да използвате портокалова такава или лимонова есенция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар