вторник, 21 ноември 2023 г.

Спаначени кюфтета

 


Една рецепта от турската кухня.

Продукти:: 500 г спанак, 150 г сирене, 2 яйца, 100 г брашно, 2 големи стръка пресен лук, 1 с.л. кисело мляко, ½ връзка магданоз, 1 с.л. пресен копър, ½ ч.л. смлян черен пипер,2 щипки сол.

Олио за пържене

Начин на приготвяне: Почистете, измийте и нарежете на ситно зеленчуците. Запържете в 60 мл растително масло първо за 2 минути лука, после за 5 минути спанака. Оцедете и оставете да изстинат. Смесете с яйцата, ситно натрошеното сирене, пресятото брашно, млякото, накълцаните магданоз и копър, черния пипер и сол /по желание/. Ако сиренето е достатъчно солено, не е нужно да слагате сол.

Загрейте растително масло на силен огън, със супена лъжица слагайте от сместа, като леко притискате да оформите кюфтенца. Пържете по 2-2,30 минути от всяка страна. Извадете и оставете върху кухненска хартия да се оцеди излишната мазнина.

Сервирайте с млечен чеснов сос.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар