Продукти: 550 г кайма смес, 1 бр. яйце, 1 малка глава лук, 200 г гъби, 4 с.л. заквасена сметана, 2 с.л. зелени подправки /магданоз, мащерка/, 120 г сирене Моцарела, 1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.л. кимион, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чесън на прах, 1 и ½ ч.л. сол
Растително /краве/ масло за пържене – 2 с.л. .
Начин
на приготвяне: Каймата се омесва
с яйцето, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен
пипер, ½ ч.л. кимион и се раздела на 4 части.
Накълцаният
лук се запържва с нарязаните гъби. Поръсва се накрая с
1 ч.л. червен пипер, ½ ч.л. черен пипер, чесъна на прах и ½ ч.л. сол. Сметаната
се смесва с зелените подправки.
В тава
застлана с кухненска хартия за печене се нареждат 4 броя големи кюфтета, прави им
се вдлъбнатина по средата и се пълнят със запържените гъби. После върху тях се
поставя по лъжица сметана омесена със зелени подправки и се поръсват с
настъргано сирене. Запичат се в предварително загрята фурна на 180 градуса
около 25 – 30 мин., до приятно порозовяване на сиренето.
Добър
апетит!
Ще опитам, апетитно звучат.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване