четвъртък, 7 януари 2021 г.

Бисквити с шоколадови капки

 

 


 Продукти: 275 г бяло брашно, 25 г пшенично нишесте, 150 г краве масло, 100 г захар, 1 яйце, ½ ч.л. ванилия на прах, ½ ч.л. сода за хляб, 100 г , 1 ч.л. с връх настъргана кора на портокал. 

Начин на приготвяне:  Разтопете кравето масло на слаб огън. След това го оставете да изстине напълно и леко да се втърди. Сложете захарта и ванилията и разбийте докато сместа стане пухкава. Прибавете постепенно яйцето, по малко от омесените брашно, нишесте и сода. Накрая шоколадовите капки и настърганата кора. Замесете меко, лепнещо тесто. Поставете го в кесия и на хладно в хладилника за 120 мин.

Извадете и разделете на 20 части. Оформете топчета и ги сложете в тава застлата с хартия за печене. Загрейте фурната на 180С и печете точно 12 минути. Изключете фурната и оставете бисквитите в нея още 10 мин. Извадете и охладете на решетка.

Добър апетит!

 

2 коментара: