неделя, 17 ноември 2019 г.

Тиквени бисквити




Продукти: 370 г бяло брашно тип 500, 250 г тиквено пюре, 150 г пудра захар, 30 г мед /1с.л./,  100 г краве масло, 4 г сода бикарбонат / 1 ч.л./, 4 г бакпулвер / 1 ч.л./, 1 ч.л. канела, 2-3 щипки смляно индийско орехче, 2-3 щипки джинджифил на прах, 2-3 щипки звезден анасон на прах, 2-3 щипки смлян кардамон, 0.4 г ванилия на прах.
Намазване – 1 малко яйце и 2 -3 капки олио
Начин на приготвяне: Брашното го пресяваме 2 пъти. Прибавяме содата, бакпулвера, подправките и объркваме.
Отделно в друга купа слагаме размекнатото краве масло /на стайна температура/ и захарта. С помощта на миксер разбиваме 2-3 мин. След това при постоянно бъркаме добавяме тиквеното пюре, меда. Накрая сипваме брашното с подправките и содата. Замесваме с дървена лъжица, а накрая с ръце меко тесто. Може да бъде малко лепнещо, но не добавяйте още брашно защото няма да стана бисквитите въздушни и пухкави след изпичането.
С намокрени ръце късаме топчета от тестото и ги сплескаме леко с помощта на намокрена вилица, като оформяме бисквитки.
В тава, застлана с кухненска хартия нареждаме оформените бисквити, намазваме с разбитото яйце и ги изпичаме на средно ниво при 200 градуса предварително загрята фурна около 20 мин. Най-напред се пекат на долен реотан – 15 мин., а след това и на горен.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар