петък, 3 юли 2015 г.

Зеленчукова крем супа с пилешко месо



Продукти: 400 г бяло пилешко месо от гърдите,  2 с.л. ориз, 3-4 картофа / 300 г /, 1 морков,  по голямо резенче целина, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън,  1/3 ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, щипка кимион, щипка индийско орехче, 1 ч.л. сол, 50 г настъргано топено сирене, 100 мл течна сметана за готвене, 600 мл пилешки бульон.

Начин на приготвяне:
Сварявате на умерен огън под похлупак измитото и почистено месо. Изваждате, и нарязвате на малки парчета. Отделяте 600 мл бульон.
Измивате, почиствате и нарязвате на дребно зеленчуците. Оризът също измивате със студена течаща вода и подсушавате.
Слагате всички зеленчуци, магданоза, зехтина и ориза с 600 мл бульон от вареното пилешко месо в подходяща тенджера /хубаво да е с дебело дъно/. Варите на умерен огън, под похлупак около 40 мин., до омекване на зеленчуците. Отнемате от огъня, пасирате всичко. Прибавяте месото, солта и подправките. Внимателно пускате докато е гореща супата топеното сирене и сметаната, като бъркате постоянно да се разтворят. Връщате на огъня да кипне. Готово.
Сервирайте с препечен хляб, крутони. Можете да поръсите отгоре с малко смлян бял пипер, накълцан пресен копър или магданоз.


Добър апетит!

2 коментара: