Продукти: 500
мл прясно мляко, около 5 с.л. пшеничен грис, 5-6 с.л. захар, 1 ванилия, 3 яйца, 1
с.л. неразтопено краве масло, 3/4 ч.ч. добре узрели малини.
За карамела 5
ч.л. захар, 20 мл вода
Начин
на приготвяне: Загрейте млякото със захарта на умерена
температура. След като започне да се вдига пара, прибавете на тънка струя
омесените грис и ванилия. Бъркайте постоянно докато всичко се сгъсти и стане на
каша – около 15 -20 мин. Снемете от огъня и прибавете кравето масло и разбитите
яйца. Объркайте до еднородна смес.
В шолички /5 броя / карамелизирайте 1ч.л. захар с малко вода.
Налейте във всяка шола от сместа с грис до половината. Сложете малини, после
върху тях допълнете с останалата смес. Печете на водна баня около час – час и
10 мин на 150 градуса предварително загрята фурна. Извадете и охладете в
хладилник. След 4 часа е готов за консумиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар