80 мл олио за пържене
Начин
на приготвяне: Тиквичките се обелват /млади, без много семе/
и настъргват. Оставят се на гевгир за около 60 мин. да се оцедят. След това се
изстискват да си пуснат останалата вода и ВЕДНАГА омесват с другите продукти.
Сиренето – много добре изцедено, ако може сухо, повече престояло. Настъргва се
или натрошава на дребно. Прибавят се яйцата, подправките, пресованият чесън и
омесен /счукан/ леко със солта, пресятото брашно, омесено със содата /става и със същото количество бакпулвер/,
накълцаният на ситно лук и черния пипер. С дървена лъжица бъркате до еднородна
смес. Веднага пристъпвате към
пърженето.
В предварително загрята мазнина в тефлонов тиган се
пускат оформените кюфтенца и пържат. Ако тиквената смес стане водна, можете да
добавите още малко брашно или да пускате с по голяма лъжица по малко от сместа
в тигана и натискате отгоре, за да се оформят кюфтета /обикновено на третата
доза става така/.Готовите кюфтета се оцеждат върху кухненска хартия. Сервирайте с домашно кисело мляко или млечен чеснов сос и зелен копър.
Добър
апетит!
Моля уточнете: в рецептата сте записали сода бикарбонат, а в начина на приготвяне бакпулвер! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, сега ще го оправя. Просто последният път използувах бакпулвер поради липса на сода бикарбонат. Вчера в бързината да пусна рецептата съм записал бакпулвер в приготовлението, а в продуктите си е останало сода.. Става и с двата набухвателя.
ИзтриванеПоздрави!