Тази
рецепта за сладки е традиционна коледна бисквитка в някои райони на Чехия.
Вкусно лакомство, което изисква само няколко съставки.
Продукти:
Тесто: 350
г бяло брашно, 200 г краве масло, 1 яйце и 2 жълтъка, 150 г захар кристал, 2
ванилии, кората на 1 лимон,40 мл ром, щипка сол.
Паниране
–
2 белтъка, 1 с.л. студена вода, 200 г смелени орехи.
За
слепване 120 г черен шоколад, 60 г краве масло.
Начин
на приготвяне: Разбийте жълтъците, яйцето, кравето масло и
захарта до еднородна смес. Добавете на части брашното, настърганата лимонова
кора, ванилиите, солта и рома. Замесете меко, лепнещо тесто. Поставете в
найлонова кесия, затворете и оставете в хладилник за 1,30 ч. След това извадете
и оформете 60 броя топчета.
Белтъците разбийте на пяна с водата.
С помощта на вилици топнете всяко топче в разбитите
белтъци, после оваляйте в смелените орехи и поставете в тава застлана с
кухненска хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 °C и изпечете топчетата за 23-25 минути без да
отваряте вратата на фурната. Извадете и охладете напълно.
На водна баня разтопете шоколада, прибавете кравето масло
и с телена бъркалка разбъркайте до гладкост на сместа. Оставете малко да
изстине.
Слепете бисквитките с шоколада. Могат да се съхраняват в
затворен съд дълго време.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар