Продукти: 1 кг бяло прясно зеле, 200 г пушен бекон, 100 мл растително масло, 60 г праз лук, 50 мл ябълков оцет, 1 ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.л. семена ким, 50 мл топла вода, ½ връзка пресен магданоз,8 г сол.
Начин на приготвяне: Почистете и нарежете зелето на тънки лентички по
3-4 см . Посолете го, леко го намачкайте и оставете да се оцеди.
В част от олиото запържете
нарязания на кубчета бекон и накълцания праз. Около 4-5 минути, после налейте омесените олио, оцет и топла вода. Захлупете и оставете да къкри 7-8
мин на умерен огън.
След това залейте прецеденото зеле, поръсете с черен пипер, пресен магданоз и ким. Разбъркайте добре. Налейте си студена ракия, наздраве и
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар