Има
най различни варианти на салатата като продукти. Избрах най-икономичния.
Продукти за 2 човека: 200 г пилешко месо от гърдите, 75 г твърдо сирене /ементал/,
100 г чери доматчета, 100 г препечен хляб, 50 г сметана /може и майонеза/, 1
ч.л. дижонска горчица, 2 големи скилидки чесън, 2-3 щипки сол, 1 с.л. пресен
магданоз и копър за поръсване, зехтин за намазване на препечените филийки.
Начин на приготвяне: Сварете месото. Нарежете го на кубчета по 2 см. Сиренето също нарежете на парчета или ивици. Чери доматчетата на половинки, ако са по големи на четвъртинки. Хлябът запечете във фурна или тостер до покафеняване и веднага намажете със зехтин. Нарежете го на кубчета. Чесънът пресовайте. Магданозът накълцайте на ситно. Смесете всичко в голяма купа. Прибавете разбитите сметана и горчица. Объркайте и посолете на вкус. Поднесете салатата поръсена с пресен копър.
Добър апетит!
П.П. Понякога към продуктите се добавят пресни репички, краставица и салата айсберг. Вместо сметана се използва майонеза в добавка с ч.л. соев сос. Всякак е вкусно, опитайте.
Ами чете се и се разбира вкусно.Благодарим Ви.
ОтговорИзтриване