неделя, 13 ноември 2022 г.

Салата с картофи, сельодка и ябълка

 


Продукти за две порции: 100 г сельодка, 1 голям картоф, 1 брой сладко – кисела ябълка, 1 голяма кисела краставичка, 1 средна глава червен лук, 1 с.л. растително масло, 1 ч.л. ябълков оцет, 1 ч.л. захар, сол на вкус, зелени листа салата при сервиране.

Начин на приготвяне: Сварете картофа, обелете го и нарежете на тънки парчета. Ябълката почистете от кората и семките и също нарежете на тънки парчета. Киселата краставичка и нея нарежете. Лукът почистете и нарежете на полумесеци. Сельодката на малки парчета. Подготвените продукти смесете, залейте с растително масло и оцет. Посолете със захар и сол на вкус. Разбъркайте внимателно и поднесете върху листа от зелена салата.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар