сряда, 14 април 2021 г.

Тиганици със сирене, кашкавал и магданоз

 


Бързо, лесно и вкусно. Идеална закуска.

Продукти за 15 броя: 300 г бяло брашно, 100 г сирене, 100 г кашкавал, 100 мл прясно мляко, 20 г кисело мляко /1 с.л./, 1 яйце, 1 ч.л. захар, 2/3 ч.л. сол, 2/3 ч.л. сода бикарбонат, 2-3 с.л. накълцан на ситно пресен магданоз.

Растително масло /олио/ за пържене.

Начин на приготвяне: Настържете на едро ренде сиренето и кашкавала. Содата угасете в киселото мляко. В дълбок съд смесете яйцето и прясното мляко. След това прибавете всички останали продукти. Омесете средно твърдо нелепнещо тесто. Ако е необходимо прибавете още брашно.





Върху хартия за печене разточете от тестото лист с дебелина 0.5 см . нарежете на 15 правоъгълника. Изпържете всеки до златисто в сгорещеното олио.

Поднесете с кисело мляко или айран още топли.

Добър апетит!

1 коментар: