неделя, 6 октомври 2019 г.

Салата от прясно зеле, моркови, ябълка и целина




Продукти: 600 г прясно зеле /кьосе/, 180 г моркови, 100 г леко кисела ябълка, 50 г резенчета от глава целина, 50 мл растително масло, 50 мл 6% ябълков оцет, ½ ч.л. мед, ½ ч.л горчица, ½ част от малка люта червена чушка, 1 с.л. пресен магданоз.

Начин на приготвяне: Почистеното зеле нарежете на лентички по 3-4 см . Морковите, обелената и почистена ябълка и резенчета целина настържете на едро ренде. Лютата чушка почистете от дръжките и семето. Накълцайте на много ситно. Омесете всичко внимателно. Оцета, растителното масло, меда, горчицата и солта смесете. Залейте салатата и разбъркайте. Прибавете магданоза о объркайте още веднъж. Налейте си хубава изстудена ракия и
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар