вторник, 8 октомври 2019 г.

Крем с тиква – 2



Бързо, лесно и вкусно.
Продукти: 1 кг тиквено пюре, 100 г пудра захар, 50 г течен мед, 60 г счукани орехи, 30 г стафиди, накълцани на ситно, 200 г заквасена сметана, 200 г маскарпоне /безсолно крема сирене/, 50 г размекнато краве масло, 1/2чаена лъжица канела, щипка кардамон, щипка смляно индийско орехче, 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
Настърган шоколад за поръсване. Сироп от сини сливи за поливка.

Начин на приготвяне: Тиквеното пюре / можете да изпечете или сварите тиква и пасирате/ смесете с всички останали продукти до еднородна смес. Разпределете в чаши и оставете за 4 часа в хладилник.
При поднасяне можете да поръсите с настърган шоколад и залеете със сироп от сини сливи.

Добър апетит!

3 коментара:

  1. Днес видях да продават тикви и сега ме е яд, че не си купих. Много вкусно изглежда.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Кремът си заслужава. Днес му добавих малко сладко от сини сливи и стана превъзходен. Поздрави!

      Изтриване
  2. Прекрасен десерт с тази есенна царица - тиквата.Много я обичаме печена, в крем - супи и кремове.Моята баба навремето през есента и зимата непрекъснато печеше тиква.Аз правя салати със сурова тиква, както и сурови десерти.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване