Продукти: 50 мл винен оцет 6 градуса /1/4 ч.ч. /, 150
мл балсамов оцет /3/4 ч.ч. /, 2 с.л.
дижонска горчица, 4 с. л.
мед, 1 ч. л. ситно настърган чесън, 1 ч.л. нарязан лук, 1 с.л. прясно нарязан
магданоз, 1 ч.л. прясно нарязан босилек, 200 мл /1 ч.ч. / олио, 200 мл /1ч.ч./ зехтин, 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер,
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне: Смесва се оцет, горчица и мед до гладка паста. Добавя се
чесъна, лука и подправките, сместа от
течните масла. Бавно разбъркваме . Добавяме сол и черен пипер. Готово. Съхранявайте в хладилник, в затворен съд. След 2-3 дни
прецедете.
Маринатата /дресинга/ е
подходящ за салата Айсберг и всички видове зелени салати.
Добър апетит!
Записвам!
ОтговорИзтриване