вторник, 25 декември 2018 г.

Марината за зелена салата / Марината ди Венеция /


 

Продукти:  50 мл винен оцет 6 градуса /1/4 ч.ч. /, 150 мл балсамов оцет /3/4 ч.ч. /, 2 с.л. дижонска горчица, 4 с. л. мед, 1 ч. л. ситно настърган чесън, 1 ч.л. нарязан лук, 1 с.л. прясно нарязан магданоз, 1 ч.л. прясно нарязан босилек, 200 мл /1 ч.ч. / олио, 200 мл /1ч.ч./  зехтин, 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер, 1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне: Смесва се оцет, горчица и мед до гладка паста. Добавя се  чесъна, лука и подправките, сместа от течните масла. Бавно разбъркваме . Добавяме сол и черен пипер. Готово. Съхранявайте в хладилник, в затворен съд. След 2-3 дни прецедете.
Маринатата /дресинга/ е подходящ за салата Айсберг и всички видове зелени салати.

Добър апетит!

1 коментар: