понеделник, 23 юли 2018 г.

Супа с броколи, гъби и извара


 
 
Продукти: 150 г пресни гъби /печурки/, 250 г безсолна извара или меко сирене, 200 грама пресни броколи, 120 г пресни картофи, 100 г пресни моркови, 30 г лук, 5 г прясно смлян бял пипер, 1 г смляно индийско орехче, 80 мл зехтин, 15 – 20 г сол /на вкус/, 500 мл вода.
Нарязан пресен копър при сервиране.

 Начин на приготвяне: Измийте зеленчуците, оцедете и ги нарежете на дребно. Запържете гъбите на умерено силен огън около 7 мин., след това прибавете нарязаните лук и морков. Пържете още 3 мин и отстранете от огъня.
В тенджера налейте 500 мл вода, прибавете половината сол и сварете за 10 мин нарязаните броколи и картофи. След това изсипете заедно с мазнината изпържените гъби, морков и лук. Варете на умерен огън още 10 мин. Намалете на огъня на слаб и прибавете при постоянно бъркане изварата, докато се разствори напълно в течността. Посолете и сложете подправките. Изключете огъня и оставете на уреда супата още 10-15 мин.
Сервирайте ястието топло, поръсено с пресен копър.
Добър апетит!

Ако приготвяте супата със сирене, намалете солта, защото сиренето е солено!

Няма коментари:

Публикуване на коментар