неделя, 19 юни 2016 г.

Мариновани зеленчуци на тиган


 

Една бърза и лесна гарнитура към печено /пържено/ месо
Продукти: 1 голяма червена чушка, 1 голям морков, 1 голяма глава червен лук /става и с обикновен/,1 малък червен домат, 1 голяма скилидка чесън, 2 малки сладки зелени чушки /който обича може да ги замени с люти/, 1 ч.л. с връх захар, 1 ч.л.- равна сол, 1 ч.л. светъл соев сос, 1 с.л. зехтин /оризово олио/, 1 с.л. балсамов оцет.

Начин на приготвяне: Нарежете почистените морков и чушка на лентички с дължина 3-4 см .Лукът на кръгчета, скилидката чесън на дребно. Зелените чушки прибавете цели, само изрежете дръжките. Доматът на едри парчета – 6 части. Сложете зеленчуците в по дълбок съд.
Смесете в отделен съд, зехтина, оцета, захарта, солта и соевият сос. Объркайте добре и залейте зеленчуците. Захлупете съда и оставете 30 мин. да се мариноват. Разбърквайте ги периодично.
Загрейте на силен огън тиган с дебело дъно /може и с тефлоново покритие, ако издържа на висока температура/. След като се е нагрял добре, сипете зеленчуците с маринатата. Две минути на огъня при постоянно разбъркване са достатъчни. Свалете от огъня и поднесете с месо.

Може да сложите и други зеленчуци по Ваш избор. Аз понякога прибавям лентички от тиквички за готвене.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар