Продукти:
500
г гъби печурки със средна големина, 100 г пушен бекон, 2 стръка пресен лук, ½ чаена
лъжица червен пипер, 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер, 2 супени лъжици бяло
вино, 1 супена лъжица пресен копър, 60 г настърган кашкавал, 70 г краве масло, сол
на вкус.
Вода – 100 – 150 мл
Начин
на приготвяне: Гъбите, почистваме, изрязваме пънчетата и
измиваме. Подреждаме ги в съд за печене – тава, дъното на който сме залели с
малко вода. Поръсваме отгоре със сол, чер и червен пипер. На всяка гъба слагаме
по тънко резенче масло, което да ги покрива изцяло. Добавяме нарязаният лук и
виното, и печем 20 мин на 200 градуса предварително загрята фурна. След което
изваждаме, обръщаме гъбите обратно, слагаме нарязаният на тънки ивици бекон и
печем още 15 мин. Готово!
Сервираме ги топли, поръсени с накълцан пресен копър,
настърган кашкавал и залети със соса останал в тавата след печенето.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар