неделя, 21 септември 2025 г.

Сос от сини сливи за печено месо

 


Продукти: 750 г сини сливи, 3 големи скилидки чесън, 80 г кафява захар, 75 мл ябълков оцет, 75 мл вода, 20 г мед, 20 мл бяло вино, 20 мл соев сос, 4 г сол, 4 г джинджифил на прах, 3 г смлян бял пипер, 1 г смлян каенски пипер, 3 г смлян бахар, 2 г канела на прах.

2 г лимонтузу.

Начин на приготвяне: Сливите измийте и почистете от дръжките и костилките. Разрежете го на 4 части. Чесънът пасирайте. Всички продукти без лимонтузуто смесете, сложете в тенджера и кипнете. Дръжте на силен огън 5 минути и намалете на слаб. След 20 минута отнемете от огъна и пасирайте на пюре. Върнете на огъня за още 10 минути. Разбърквайте. Две минути преди да свалите от огъня прибавете лимонтузуто. Напълнете веднага в бутилки /бурканчета/ и обърнете с капачките надолу.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар