петък, 29 ноември 2024 г.

Италиански маслени бисквити

 


Продукти:  300 г бяло брашно, 200 г пшенично нишесте, 250 г меко краве масло, 1 яйце L, 200 г пудра захар, 1 ч.л. екстракт от ванилия, 6 г бакпулвер, 1 щипка сол.

Крем - 1 яйце, 1 с.л. ром, 1/3 ч.ч. захар, 250 мл прясно мляко, 2,5 с.л. с връх брашно.

 

Начин на приготвяне:

Крем - Разбиваме в огнеупорен съд яйцето с половината захар, като постепенно прибавяме брашното, рома и 80 мл от млякото. Останалото със захарта затопляме на огън, докато се разтопи захарта. Да не ЗАВИРА. Като бъркаме постоянно го изливаме на тънка струя при сместа с яйцето и брашното. На слаб огън при постоянно бъркане приготвяме крема до пълното му сгъстяваме. Готовият вече го прехвърляме в друг съд да изстине.

ТестоПресейте брашното. Смесете го с нишестето, пудрата захар, ванилията и солта. Добавете нарязаното меко масло и направете с ръце трохи. Добавете леко разбитото яйце и омесете меко тесто. Сложете в найлонова кесия и оставете 1 час в хладилника.

Извадете и разточете лист с дебелина 5-6 мм . Изрежете фигурки.

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и печете на 170 градуса около 10-15 минути. Трябва да станат златисти и светли.

Изпечените бисквитки като изстинат прехвърлете върху решетка.

Слепете ги по 2 с крема. Оставете ги в студено помещение да се споят добре.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар