Продукти: 300 г бяло брашно, 200 г пшенично нишесте, 250 г меко краве масло, 1 яйце L, 200 г пудра захар, 1 ч.л. екстракт от ванилия, 6 г бакпулвер, 1 щипка сол.
Крем - 1
яйце, 1 с.л. ром, 1/3 ч.ч. захар, 250 мл прясно мляко, 2,5 с.л. с връх брашно.
Начин
на приготвяне:
Крем - Разбиваме
в огнеупорен съд яйцето с половината захар, като постепенно прибавяме брашното,
рома и 80 мл от млякото. Останалото със захарта затопляме на огън, докато се
разтопи захарта. Да не ЗАВИРА. Като бъркаме постоянно го изливаме на тънка
струя при сместа с яйцето и брашното. На слаб огън при постоянно бъркане
приготвяме крема до пълното му сгъстяваме. Готовият вече го прехвърляме в друг
съд да изстине.
Тесто - Пресейте брашното. Смесете го с нишестето, пудрата захар, ванилията и солта. Добавете нарязаното меко масло и направете с ръце трохи. Добавете
леко разбитото яйце и омесете меко тесто. Сложете в найлонова кесия и оставете
1 час в хладилника.
Извадете и разточете лист с дебелина 5-6 мм . Изрежете
фигурки.
Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и печете
на 170 градуса около 10-15 минути. Трябва да станат златисти и светли.
Изпечените бисквитки като изстинат прехвърлете върху
решетка.
Слепете ги по 2 с крема. Оставете ги в студено помещение
да се споят добре.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар