Продукти: 4 броя патладжани, 100 мл зехтин, 2 клонки прясна мащерка, кората на 1 лимон, 4 скилидки чесън, 1 ч.л. смлян червен пипер, 2-3 щипки прясно смлян бял пипер, ½ ч.л. сол.
Вода и сол за накисване на патладжаните
Начин
на приготвяне: Измийте патладжаните и ги нарежете на тънко
по дължина – 4 мм. Накиснете ги в леко посолена вода за 40 мин. Патладжаните
трябва да бъдат под водата. Оцедете и подсушете с кухненска хартия.
Смесете зехтина, настърганата на ситно ренде лимонова
кора и скилидки чесън, накълцаната мащерка, червения пипер, белия пипер и солта.
Намажете с тази смес нарязаните парчета патладжан от двете страни и изпечете на
грил тиган. Всяка страна по 3-4 мин.
Сервирайте веднага с разядка от печени червени чушки.
Добър
апетит!
Прекрасни са тези патладжани.Мноого вкусни и красиви.Любими са в нашия дом както и тиквичките.
ОтговорИзтриванеПоздрави, слънчево лято !
Благодаря! Поздрави!
Изтриване