събота, 30 юли 2022 г.

Разядка от печени червени чушки

 


Продукти: 5 броя червени чушки от сорта „Капия“ /600 г/, 50 г орехови ядки, 4 резенчета сухари, 4 скилидки чесън, 100 мл зехтин, 100 мл вода, 1 ч.л. смлян кимион, ½ ч.л. пресен копър, 1 с.л. пресен магданоз, 1 ч.л. сол, сокът на ½ лимон.

По желание – 80 г бяло саламурено сирене, люта чушка.

 

Начин на приготвяне: Изпечете чушките. Обелете ги. Почистете от дръжките и семената. Сухарите счукайте на трохи. Скилидките чесън нарежете на ситно и счукайте със солта. Всички продукти слагате в кухненски робот и смилате.

По желание можете да добавите сирене и почистена от дръжките и семената люта чушка.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар