Продукти: 5 броя червени чушки от сорта „Капия“ /600 г/, 50 г орехови ядки, 4 резенчета сухари, 4 скилидки чесън, 100 мл зехтин, 100 мл вода, 1 ч.л. смлян кимион, ½ ч.л. пресен копър, 1 с.л. пресен магданоз, 1 ч.л. сол, сокът на ½ лимон.
По желание – 80 г бяло саламурено сирене, люта чушка.
Начин на приготвяне: Изпечете чушките. Обелете ги. Почистете от дръжките
и семената. Сухарите счукайте на трохи. Скилидките чесън нарежете на ситно и
счукайте със солта. Всички продукти слагате в кухненски робот и смилате.
По желание можете да добавите
сирене и почистена от дръжките и семената люта чушка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар