Продукти: 500
г сварени картофи, 40 г картофено нишесте, 40 г бяло брашно, 1 яйце, 100 г
пресни гъби, 1 стрък пресен лук, 1 стрък пресен чесън, 9 г сол, 25 мл растително
масло, 2 г черен пипер смлян, 2 г сух джоджен-стрит.
За
варене - 1.5 л вода, 20 г сол, 1 дафинов лист.
Начин
на приготвяне: Сварените картофи още топли обелете и
настържете на ситно ренде. Смесете с нишестето, брашното, яйцето, 7 г сол,
черния пипер и джоджена. Замесете тесто.
Гъбите, лука и чесъна накълцайте на ситно и запържете в
растителното масло за 5 мин. Посолете с 2 г сол и оцедете.
Картофеното тесто разделете на 8-9 части. Направете също
и с запържените зеленчуци /гъби/. Загънете част от гъбите в част от картофеното
тесто. Оформете топки.
Загрейте водата със солта и дафиновия лист на силен огън.
След като заври намалете на среден и пуснете внимателно картофените топки във
водата с помощта на лъжица. Варете около 5 мин. След като се отлепят от дъното
и започната да плуват кнедлите са готови. Извадете и оцедете. Сервирайте с
кисело мляко, сметанов или доматен сос.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар