Бързо
лесно и вкусно. Любимо ястие през лятото на всички в къщи.
Продукти: 400
г тиквички, 220 г бял ориз, 80 мл зехтин, 1 бр. неголяма глава лук, 4 скилидки чесън, 2 с.л. с връх пресен копър,
1/3 ч.л. смлян черен пипер, 200 мл зеленчуков бульон, 400 мл вряща вода, 1 ч.л.
сол.
Начин на приготвяне: Оризът
измийте на течаща студена вода и оставете да се накисне 15 мин. Оцедете.
Нарязвате измитите и почистени от дръжките тиквички
на малки парчета, лукът на ситно, скилидките чесън пресовайте. В
дълбока тенджера сгорещявате зехтина на силен огън и запържвате нарязаните
зеленчуци за около 5 мин. След това слагате ориза и пържите още около 3 мин.
Наливате горещия зеленчуков бульон и врящата вода, посипвате с накълцан копър.
Оставяте течността да кипне и намалявате на слаб огън. Захлупвате. Оризът е
сварен след около 20 мин, когато поеме течността напълно. Накрая преди да
свалите от огъня прибавете черния пипер и солта. Разбъркайте. Готово.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар