Продукти: 275
г бяло брашно, 250 г краве масло, 120 г пудра захар, 2 белтъка, 2 прахчета ванилия,
щипка сол.
За
декорация – 100 г черен шоколад, 25 мл прясно мляко, 30 г краве
масло.
Начин
на приготвяне: Кравето масло на стайна температура се
разбива с пудрата захар и белтъците до пухкава смес. След което се прибавят
пресятото брашно, омесено със солта и ванилията. Сместа се разбърква добре с
миксер или дървена лъжица, до хомогенност. След това има два варианта. Всичко
се прехвърля в сладкарски пош с накрайник и шприцова в застлана с кухненска
хартия тава. Правят се форми като буква W. Излизат 20-22 броя. Вторият вариант е
да се прехвърли лепнещата смес в найлонова кесия и остави в хладилник за 60-90
мин. да стегне тестото. Още студено се разточва и изрязват формички.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 10
мин. Ориентир ще Ви бъде побеляването на бисквитките отгоре и леко порозовяване
от долната страна.
Изпечените бисквитки се изваждат и оставят в тавата
напълно да изстинат. След което от едната страна се потапят в шоколадова смес и
подреждат върху кухненска хартия. Престояват на студено да се втвърди шоколада.
Шоколадова
смес
– На слаб огън или водна баня се загрява млякото, прибавя се натрошения
шоколад. Бърка се с телена бъркалка до хомогенна смес. Накрая се слага маслото
и отново се разбърква добре.
Бисквити с помощта на формички |
Шприцовани бисквити |
Добър
апетит!
Топят се нали?
ОтговорИзтриванеМного допаднаха на всички в къщи.
Изтриване