Начин
на приготвяне: Измитите и подсушени пуешки гърди /цяло
парче / намазваме отвсякъде с 30 мл бяло вино и натриваме със сол. Оставяме
върху решетка на студено за около час. След това намазваме с мед от всички
страни и още около час- час и половина на студено да попие меда.
Подправките и останалите течни продукти смесваме в
отделен съд. В дълбок съд /използвам тавичка от йенско стъкло/ наливаме водата.
Слагаме на дъното дървена решетка. Върху нея намазаното с половината смес от
подправките месо от пуешки гърди. Отгоре редим тънки лентички бекон, като се
стремим да обхване отвсякъде гърдите. Намазваме го с ½ от останалата смес
подправки. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 250 градуса
фурна 10-12 мин., след това намаляваме на 170 градуса и печем още 50 мин.
Изваждаме от фурната, махаме фолиото, намазваме с останалата смес и допичаме
още 10-15 мин. до приятно зачервяване отгоре. Готово. Налейте си хубаво бяло /червено, розе/ вино, сложете за гарнитура печени, пържени или варени картофи. Залейте със сосче и
Добър
апетит!
Страхотно звучи и изглежда!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Няма да ти казвам какво количество от тях изяде шеф Теди. Сега по често трябва да го приготвям.
ИзтриванеПоздрави!