За
варене – 2 л вода, 2 с.л. сода бикарбонат, 1 с.л. мед, 1 с.л.
сол
За
намазване – 1 жълтък + 1 ч.л. вода, поръска – 1 с.л. сусамово семе, 1 с.л.
морска сол, счукана ситно.Начин на приготвяне: Разтворете маята в 100 мл хладка вода, прибавете по 1 с.л захар и брашно. Разбъркайте и оставете на топло да набъбне.
След това го разделете на 9 части и оформете бретцели.
Загрейте 2 л вода, 2 с.л. сода бикарбонат, 1 с.л. мед и 1 с.л. сол на умерен огън. Пуснете във врящата вода 1 по 1 оформените бретцели за 20 сек . Изведете и оцедете на решетка. Застелете с намаслена кухненска хартия голяма тава. Сложете бретцелите, намажете ги с разбит жълтък с малко вода, поръсете със сусамено семе и счукана морска сол. Печете на 220 градуса предварително загрята фурна около 16 мин. Извадете.
Добър
апетит
Ванка, дали мога да заменя бялото брашно изцяло с пълнозърнесто или да си оставя някакъв процент от бялото брашно?
ОтговорИзтриванеЗдравей! Може би в съотношение 2 части бяло към 1 част пълнозърнесто брашно. В противен случай бретцелите ще станат твърди, а не пухкави. Дано отговорът ми е бил от полза. Поздрави!
ИзтриванеБлагодаря, Ванка! Щом пробвам ще се отчета.
ОтговорИзтриванеИзкушаващи бретцели!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздрави!
Изтриване