Начин
на приготвяне: Накиснете дробчетата в студена вода за около
1 ч., като поне веднъж сменяте водата. Нарежете всяко дробче наполовина.
Подсушете, разпределете в две малки найлонови кесии за по 1 кг продукти.
Сложете по две супени лъжици брашно и разтръскайте добре за да могат дробчетата
добре да поемат брашното.
Лукът, морковът и чушката нарежете на дребно.Загрейте мазнината на умерено силен огън. От 9 степени, пържа на 5 –та. Щом започна олиото да „цвърчи“ пуснете оваляните в брашно дробчета, скилидките чесън и пържете от всяка страна по 6-8 мин. до получаването на кафеникав цвят.
Две минути преди да свалите дробчетата от огъня прибавете нарязаните зеленчуци, подправките, солта и виното. Объркайте. Снемете от огъня и оставете захлупени за 5 мин. Сервирайте.
Добър
апетит!
Много обичам, ама много пръска и се пукат дробчетата при пържене.
ОтговорИзтриванеЗа две минути зеленчуците сготвят ли се?
Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеНе пръскат толкова, когато не се пържат на висока температура. Виж снимката с тигана. Зеленчуците ги обичам леко да хрупат, а не да се разкашкват. Идеално се допълват така с дробчетата. Поздрави!