Продукти:
500 г патладжани /изпечени/, 300 г червени чушки, изпечени и почистени, 50 г
накълцани на ситно орехови ядки, 200 г майонеза, 1 голяма глава чесън, 100 мл
зехтин, сок от един голям лимон, магданоз, щипка захар и сол на вкус – около 1 ч.л. .
Маслини за украса. Сирене за
поръска.Приготвяне: Смесват се всички продукти /без скилидките чесън и солта/, като чушките и патладжаните се нарязват на дребно предварително. Пасират се до гладка смес.
Преди сервиране се украсява с маслини и поръсва с малко прясно сирене. За предпочитане овче или козе.
Използвам майонеза „Махеевъ” от м-н Берьозка, чудна е! |
Добър апетит и наздраве!
По желание можете да увеличите лимоновия сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар