Направих
си експеримент. Беше ми останал 100 г суров кадаиф и реших да направя нещо
различно. За мое учудване се хареса на всички в семейството ми.
Продукти: 100
г суров кадаиф, 500 мл прясно мляко /сварено/, 200 мл течна сметана, 4 броя
яйца L, 100
г захар, 15 г пшенично нишесте, 2 броя ванилия на прах, кората на ½ портокал
Карамел – 60 г захар, 25 мл вода.
Начин
на приготвяне: Загрейте на умерена температура 500 мл прясно
мляко с 100 г захар. Яйцата разбийте много добре, нишестето разтворете в
топлата сметана. Прибавете ванилията, настърганата портокалова кора и разбитите
яйца. После всичко на тънка струйка при горещото мляко. Сложете и накълцания на
дребно кадаиф. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Отнемете от огъня.
През това време пригответе карамела. Посипете захарта и
налейте водата на дъното на тава с размери Ф 18 см . На умерен огън
карамелизирайте.
Сложете тавичката в готовия карамел в по голяма такава
напълнена до половината с топла вода. Залейте с приготвената смес. Печете в
предварително загрята на 165 градуса фурна около 45-50 мин. Извадете и
охладете.
Добър
апетит!
Много хубаво изглежда и сигурно е вкусно, а къде се продава суров кадаиф?Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! От турските магазини го вземам. Понякога в Лидл по време на арабските седмици. Поздрави!
ИзтриванеNice post thank you Emily
ОтговорИзтриване