петък, 16 октомври 2020 г.

Печени камби

 


Продукти: средно големи камби, олио, оцет, захар, сол, чесън, листа целина, магданоз, зърна черен пипер

Марината по желание.

Начин на приготвяне: Почистете измитите камби от дръжките и семето. Във всяка камба се слага по равна кафена лъжица сол, чаена лъжица олио и оцет. Половин чаена лъжица захар. Нареждат се в тавичка и се запичат на силна фурна около 15 мин. , да омекнат. Докато са горещи с нареждат в еднолитрови буркани, като между тях се слагат обелени скилидки чесън, нарязани листа магданоз и целина, зърна черен пипер. По желание се долива с гореща марината от тази рецепта. По 100-150 мл .  Бурканите се запечатват веднага и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.


 Добър апетит!

4 коментара:

  1. Правя ги с различни пълнежи и са чудесни.И тази година правих , даже с пълнеж от сурова тиква се получават много вкусни.Или с карфиол, със зеле и моркови като пълнеж също.Страхотни, бързи и лесни за зимнина.
    Поздрави, спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. С толкова сол стават отровно солени. Иначе са супер печените камби.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Анонимен! Нищо им няма на камбите. Днес ги отворих и изядохме съдържанието на целия буркан с греяна ракия. Няма и помен от соленост. Поздрави!

      Изтриване