Продукти: 500 г пресни броколи, 1 неголяма глава червен лук, 100 г моркови, 2 големи скилидки чесън, ½ с.л. подправка за моркови по корейски, 50 мл оризов оцет, 35 мл зехтин, 2 г сол, 8 г захар, 3-4 щипки люспи лют червен пипер, 2-3 ципки смлян бял пипер.
Начин
на приготвяне: Лукът, чесъна и морковите почистете. Лукът
нарежете на тънки полумесеци. Морковът настържете на ренде за моркови по
корейски. Чесънът пресовайте. Смесете в дълбок съд оцета, зехтина, захарта,
солта, подправката за моркови по корейски, белия пипер и лютия червен пипер. Добавете
морковите, лука и чесъна. Захлупете ги и оставете да се мариноват.
Измийте добре и накъсайте на розички броколи. Пуснете ги
във вряща вода да се варят от 3 до 5 мин. /в зависимост колко хрупкави ги
желаете/. Аз лично ги варих 4 мин. След
това оцедете и веднага залейте с ледено студена вода. Сложете около 10 кубчета
лед в съда с броколи. След 10 мин оцедете добре и прибавете нарязаните на ситно
броколи към сместа от мариновани моркови, лук и чесън. Разбъркайте внимателно с
дървена лъжица, захлупете и оставете 4 часа в хладилник. Периодично
разбърквайте.
подправка за моркови по корейски - пикантна и нормална
Добър
апетит!
Количеството
оцет, мазнина и подправки можете да комбинирате според Вашия вкус. Ако използвате пикантна подправка за моркови по корейски, лютия червен пипер не се слага в салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар