петък, 20 април 2018 г.

Пречистване на организма и засилване на имунната система



Хубаво е човек не само да си похапва добре, но и да се грижи за здравето на тялото си. Та в този дух е днешната рецепта.
Джинджифил, лимон, мед - невероятно полезно трио, което в комбинация помага да се справим с десетки болести и проблеми на здравето. Сместа от тези продукти е много полезна при настинки, укрепва имунитета, облекчава главоболието, тонизира тялото и изгаря мазнините.
Аз редовно си правя тази комбинация, като прибавям и 1 ч.л. смляна куркума. Обикновено това става след 15 април и 6 месеца по късно – след 15 октомври. Два пъти годишно.

Продукти: 250 г течен мед, 250 г почистен корен джинджифил, 2 бр. средноголеми лимона, 1 ч.л. смляна куркума.

Начин на приготвяне: Почистеният пресен корен джинджифил настържете на ренде, лимоните почистете от семената и смелете. Тъй като сегашните са обработени обикновено с много препарати, не използвайте кората, а само вътрешността. Смесвате ги и добавяте течния мед. /става и с захаросан, но бъркането е повече./ Накрая прибавете куркумата . Сложете всичко в стъклен буркан с винтова капачка и в хладилника. След 24 часа започвате всяка сутрин на гладно да приемате по 1 с.л. докато свърши сместа.

Успех!

2 коментара:

  1. Наистина ли смяташ, че има ефект?
    2013 боледувах доста, вирус ли бе, що ли, но кашлях 6 месеца, какво ли не пих, включително и това и ефект нямаше.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Веси!
      Поне за мен има ефект. За малко повече от 14 дни дозата свършва. През това време 2-3 пъти ям месо - пилешко или риба. Много съм доволен.
      Вирусите са кофти нещо. Някои хора просто са предразположени към тях. Имам моя близка, която също е така. От февруари месец, откакто беше в Лондон, все кашля. Нищо не й помага. Добре,че кашлицата понамаля. Хубава вечер!

      Изтриване