Продукти: 600
г прясно набран лапад, 1 връзка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 1 бр.
морков, 125 г ориз, 50 г краве масло, 1 с.л. растително масло /олио/, 2 с.л. с
връх нарязан пресен джоджен, 1 с.л. с връх нарязан пресен магданоз, 2-3 щипки
смлян чер пипер, 1 ч.л. с връх смлян червен пипер, 1 ч.л. сол, 400 мл вода.
Начин
на приготвяне: Залейте с вряла вода за 30 сек почистеният от
дръжките и измит със студена вода лапад. Оцедете и нарежете на лентички.
Загрейте кравето масло и олиото в тиган с дебело дъно.
Запържете за 3 мин. нарязаните на дребно лук, чесън и морков. Добавете лапада и
пържене още 3-4 мин. до омекване. След това сложете измитият и подсушен ориз. Запържете
още 3-4 мин.. Поръсете с червеният, черният пипер, солта и разбъркайте за минута.
Налейте водата. Оставете да кипне. Сложете джоджена и магданоза. Объркайте и
прехвърлете в тавичка. Запечете във фурна на 200 градуса около 25 - 30 мин., до
пълното поемане на водата от ориза.
Добър
апетит!
Би ми харесало много!
ОтговорИзтриване