вторник, 10 февруари 2015 г.

Домашна юфка с крем карамел

 
Продукти: 1 пакет домашна юфка -200 г, 1.200 л  прясно мляко
1 ч.ч. /250мл/ захар, 6 бр. яйца, 3 с.л. мед, 40 г краве масло
2 бр. прахчета ванилия

По желание – 125 г крема сирене от сметана
Масло за намазване на тавата.
 

Начин на приготвяне: Сварявате в подходяща тенджера прясното мляко и прибавяте юфката. Варите около 5 мин. на умерен огън. Снемате от нагревателния уред, прибавяте кравето масло, разбитите яйца, захарта, меда, /кремата сирене/ и ванилията. Обърквате хубаво всичко. Прехвърляте сместа в намазнена тавичка и печете във фурна, предварително загрята на 170 градуса около 60 мин., докато стане юфката кафява отгоре и се стегне крем карамела. Оставяте на хладно да изстине за 3-4 часа.


Вариант с крема сирене
Сревирате с топинг или сладко.
Медът в рецептата може да бъде заменен с равно количество захар.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ванка, тъкмо ми се хапваше нещо сладичко. Тотално ме разби, вълшебнико!
    Как ти идват такива вкусни идеи ? Ама то, шило в торба стои ли? Комплименти,Ванка и
    хубав ден от мен.
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Много сочен десерт,Ванка,и какъв апетитен цвят,супер е!

    ОтговорИзтриване