събота, 6 януари 2024 г.

Суджук на тиган по турски


За Нова година бях в Турция и опитах този така апетитен суджук. За целта Ви трябва пикантен турски суджук, ароматно миришещ на кимион. Ястието се приготвя бързо и лесно. Още по бързо се изяжда.

Продукти за 4 порции: 400 г турски суджук, 500 г чушки „Сиврия“, става и с Чордаджийки, 150 г лук /2 глави или 1 връзка пресен/, 2 люти зелени чушлета, 2 скилидки чесън по желание, 100 г домати, 70 мл зехтин, 1 с.л. пресен копър, 1 с.л. пресен магданоз, 1 ч.л. смлян червен пипер, ½ ч.л. сол - на вкус.

 

Начин на приготвяне: Суджукът нарежете на колелца с дебелина 5 мм. И запържете в зехтина от двете страни докато леко покафенеят. Извадете.

Почистете  лука и го нарежете на тънки полумесеци. Запържете го в същия зехтин докато омекне и промени цвета си. След това нарежете на едри парчета чушките „Сиврия“ и лютите чушлета. Запържете ги за 5 минути при лука. После сложете смления червен пипер и 2 пресовани скилидки чесън по желание.

Върнете обратно суджука в тигана, добавете едро нарязания и обелен домат, копъра и магданоза. Посолете. Пържете още 2-3 минути и извадете.

Сервирайте веднага заедно с маслини поръсени с мащерка и прясно сирене. Топлата питка с хрупкава корица е задължителна.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар